Mindent a kutyákról

Mindent a kutyákról

A kutya és a postás.

2014. szeptember 24. - Black_dog

Sok kutya nagy hűhót csapva ugatja a postást (az én kutyáim is "megvadulnak" tőle). Ez nem jelenti azt, hogy személyes ellenszenvet érez iránta: csak a területét védi. A kutyák többségében megvan az őrző-védő hajlam. Őseiktől örökölték, akik a vetélytársaiktól védték territóriumukat és szűkös élelemforrásaikat.

A kutyák többsége ösztönösen őrzi területét, de a várakozás izgalma miatt is csapnak ilyen nagy felhajtást: szeretik a rutint, a rendszerességet, és mivel a postás nap mint nap nagyjából ugyanakkor érkezik, fogadásuk beépül a kutya napirendjébe.

Az ugatás mint fogadtatás ugyanúgy kijár a postásnak, a mérőóra-leolvasónak, a csomagszállítónak és bármely idegennek, aki céltudatosan a ház felé tart, majd meghátrálni látszik.

postman-and-dog.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyafalat.blog.hu/api/trackback/id/tr286726919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása