Mindent a kutyákról

Mindent a kutyákról

Miért hemperegnek a kutyák a mocsokban?

2014. szeptember 09. - Black_dog

A kutyák mindenféle ürüléket érdekesnek találnak, mert sok mindent elárulnak az állatról, amelyiktől származnak: például a faját és a nemét. A kutyát ezért nem zavarja az ürülék, és nem tekinti mocskosnak ( nem úgy, mint mi emberek). Belehempergőzéssel reagál a szagra, ami teljesen normális viselkedés ennél a fajnál (habár találkoztam már olyan gazdival is, aki visítva rohant a kutyájához, hogy meghibbant, pedig a kutya csak jól érezte magát egy madártetemben :D).

A kutyák a fürdéskor, a koszos vízből, a kertben való ásáskor is magukra vesznek szagokat. A víz hűti, érdekli, hogy mi van a földben, és játék is számára mindez.

A szaglás a legfontosabb érzékelésük. Nehéz megérteni, kinek milyen szag tetszik: vannak emberek, akik szeretik az erős sajtszagot, míg mások nem bírják. A kutyák rajonghatnak azért, amit mi ki nem állhatunk. Nemigen minősíthetjük az ízlésüket, mert több milliószor annyi szagreceptoruk van, mint nekünk, ezért olyan szagokat is kellemesnek találhatnak, amelyeket mi nem is érzékelünk.

Nem mondom azt, hogy a gazdik ugráljanak örömükben, amikor a frissen kozmetikázott/fürdetett kutya éppen a sárban dagonyázik, de istenkém néhány gazdi kicsit elengedhetné magát :)

9e048e370663d248952e6dfafe63c1b9.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyafalat.blog.hu/api/trackback/id/tr656683587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gázóra ellenőr 2014.09.11. 20:30:18

természetesen a sáros dög egy vizsla. :-))

Black_dog 2014.09.12. 11:33:35

@gázóra ellenőr:
Én is láttam már így vizslát :D
süti beállítások módosítása