Mindent a kutyákról

Mindent a kutyákról

Úti tippek.

2014. szeptember 06. - Black_dog

Amikor először utaztak velem a kutyáim autóban...hát kész rémálom volt. A lány belga juhászom széthányta és szó szerint szétfosta az utat...A fiú az istenért se volt hajlandó leülni. Ráadásul feltett szándékuk volt, hogy ők most minden kutyát megugatnak akit csak meglátnak. Szóval mondanom se kell egy élmény volt. Szerencsére ez azóta megszűnt és mint a kis angyalok elvannak a kocsiban.

Találtam pár tippet, ami nekem is jól jött volna a legelején:

  • Utazás előtt három órával már ne etessük a kutyát. Útközben falatozhat, de ne kapjon teljes étkezést, míg célhoz nem értünk.
  • Ha "tengeribeteg" a kocsiban, kérjünk tanácsot, gyógyszert az állatorvostól.
  • Ha nem légkondicionált a járművünk, csak este vagy hűvös időben autózzunk kutyával.
  • A kocsi hátuljában, szállítóketrecben tartsuk a kutyát, illetve kössük be a biztonsági övét. Így nem vonja magára a figyelmünket, és letekerhetjük az ablakot, nem kell attól félnünk, hogy kidugja a fejét.
  • Gyakran álljunk meg pihenni, hogy könnyíthessen magán a kutya, vagy hogy megitathassuk.
  • Ha éjszaka meg kell szállnunk valahol, olyan helyet válaszunk, ahol kutyát is elszállásolnak. Foglaljunk előre a szállást azzal, hogy visszük a kutyánkat. Kempingezés előtt is érdeklődjünk, hogy fogadnak-e állatokat a kempingben.
  • Legyen a kutyán nyakörv és azonosítóbiléta, de még jobb a mikrocsip (ami ugye már kötelező), arra az esetre, ha elkószálna. Vigyük magunkkal fényképet a kutyánkról (szerintem minden kutyamániásnak a mobiljában vagy egy tucat kép van), így könnyebb megkeresni.

Dog-Car-Ride.jpg (Ne feltétlenül így utazzon a kutya velünk, de a szemüveg jó ötlet)

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyafalat.blog.hu/api/trackback/id/tr666672707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2014.09.07. 05:36:18

Ne engedjük hogy a kutya kidugja a fejét utazás közben, mert begyullad a füle.

mufflinca 2014.09.07. 09:34:56

A micrrochip csak pénzlehúzás, akár hogy is van lekommunikálva kifelé. A saját kutyám sem tudom kikeresni, csak állatorvos jogosult az adatokhoz hozzáférni. Csevegtem erről a kérdésről ismerős állatorvossal és gyakorlatilag elenyészően kicsi annak a szikrája is, hogy így kutya megkerüljön. Ha mégis, akkor vezető cikk lesz a sajtóban, vagy az esti híradóban. Ahogy egy légibaleset is, hiszen az is ritka esemény.

Bánatos Exkavátor 2014.09.07. 10:09:55

@ mufflinca:
Gratulálok, ez egy roppant bonyolult feladat...
A petvetdatán beírod a mikrochip számát a keresőbe és kiköpi a gazdi nevét, telefonszámát és pár alapadatot a blökiről. Az oldal betöltésétől az eredmény megjelenítéséig nincs egy perc! Egy dologra kell figyelni, hogy az állatorvosod becsülettel felvigye az adatokat, mert ahhoz csak neki van jogosultsága.

Nálunk a hányás is rendszeres volt az elején, de pár hónap alatt beállt a dolog, és azóta nincs gond. A fent leírt tippek helytállók. Azt jó tudni, hogy a rendőr büntethet, ha a kutya nincs boxban, vagy bekötve!

Black_dog 2014.09.08. 10:02:41

@mufflinca:
Én ezzel nem értek egyet. A szukám egyszer eltűnt és a chip alapján értesítettek, én azóta abszolút a chip mellett állok.
süti beállítások módosítása